Informácie o spracúvaní osobných údajov

1. Identifikačné údaje prevádzkovateľa a zodpovednej osoby

Prevádzkovateľom osobných údajov je spoločnosť Necto s.r.o., so sídlom Ševčenkova 12, 85101 Bratislava, IČO 45 45 55 54, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel sro, Vložka číslo 64081/B (ďalej len „spoločnosť Necto"), ktorá spracúva osobné údaje za podmienok uvedených nižšie.
Spoločnosť Necto vymenovala za svojho zodpovedného zástupcu Martin Šlapanský, e-mailová adresa info@tanitashop.sk, telefónne číslo 0905 226 540.

2. Spracúvanie osobných údajov na jednotlivé účely:

a. Nákup tovaru prostredníctvom e-shopu, dodanie tovaru, vybavovanie reklamácií a riešenie poistných udalostí

Spoločnosť Necto spracúva (i) na účely nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu a dodania tovaru nasledovné osobné údaje zákazníka: meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa, adresa, údaje o zakúpenom tovare a údaje súvisiace s platbou za tovar (číslo účtu, uhradená suma, dátum pripísania úhrady na účet spoločnosti Necto), (ii) na účely vybavovania reklamácií okrem údajov uvedených v bode (i) aj údaje o reklamovanom tovare a údaje uvedené zákazníkom pri uplatnení reklamácii, (iii) na účely riešenia poistných udalostí okrem údajov uvedených v bode (i) aj údaje o poistenom tovare a údaje uvedené zákazníkom pri oznámení poistnej udalosti.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je (i) v prípade nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu, dodania tovaru zákazníkovi a riešenia poistných udalostí článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „Nariadenie GDPR") a (ii) v prípade vybavovania reklamácií článok 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia GDPR.

Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Necto je (i) v prípade nákupu tovaru prostredníctvom e-shopu, dodania tovaru zákazníkovi a riešenia poistných udalostí nevyhnutné na plnenie zmluvy o kúpe tovaru, resp. dohody o zabezpečení poistenia a (ii) v prípade vybavovania reklamácií na účely plnenia zákonnej povinnosti spoločnosti Necto.

Príjemcami osobných údajov sú nasledovné osoby:

• kuriérska alebo prepravná spoločnosť, ktorá zabezpečuje dodávku tovaru zákazníkovi, ako ďalší prevádzkovateľ alebo sprostredkovateľ,
• spoločnosť Sprinx Systems, a.s. so sídlom Karloveské rameno 6, 841 04 Bratislava, IČO 46651560, zapísaná na Bratislava I, odd. Sa, vl.č.5532/B ako sprostredkovateľ dodávajúci Claudové tiešenie na spracovanie účtovného a mzdového softvéru,
• spoločnosť 24-pay s.r.o., Kálov 356, 010 01 Žilina, IČO: 44002602, Zapísaná na Žilina, odd. Sro, vl.č.20187/L, prevádzkovateľ platobnej brány
• Martin Šlapanský, Ševčenkova 12, 851 01 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 51061210, Živnostenské oprávnenie vydal OU-BA-OZP1-2017/078362-2, číslo živnostenského registra 110-259914, ako spracovateľ objednávok.
• servisní partneri, dodávatelia, poisťovne, externé právne zastúpenie, iné orgány v spotrebiteľskom konaní, prepravné spoločnosti v súvislosti s vybavovaním reklamácií a poistných udalostí ako prevádzkovatelia alebo sprostredkovatelia
• orgány finančnej správy, daňoví poradcovia a audítori ako prevádzkovatelia alebo sprostredkovatelia, ak je to nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti spoločnosti Necto.
Osobné údaje sú spracúvané počas obdobia plnenia zmluvy o kúpe tovaru a počas plynutia záručnej lehoty na dodaný tovar.

b. Registrácia a prevádzka e-shopu

Spoločnosť Necto spracúva na účely registrácie a prevádzky e-shopu nasledovné osobné údaje: meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa, adresa a história objednávok.
Právnym základom spracúvania osobných údajov je článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Necto je nevyhnutné na zabezpečenie registrácie v e-shope a prevádzky e-shopu.
Príjemcami osobných údajov sú nasledovní sprostredkovatelia:
• spoločnosť IRISOFT s.r.o., so sídlom Soblahovská 61, Trenčín, Slovenská republika, IČO: 36332275, Zapísaná na Trenčín, odd. Sro, vl.č.14274/R
Osobné údaje sú spracúvané počas trvania registrácie v e-shope.

c. Poskytovanie telefonickej a e-mailovej podpory zákazníkom

Spoločnosť Necto spracúva na účely poskytovania telefonickej a e-mailovej podpory nasledovné osobné údaje zákazníkov: meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa, adresa, história objednávok.

Právnym základom spracúvania osobných údajov je článok 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR a v súvislosti s nahrávkou telefonického hovoru článok 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Necto je nevyhnutné na poskytnutie podpory.

Príjemcami osobných údajov sú nasledovní sprostredkovatelia:
• Martin Šlapanský, Ševčenkova 12, 851 01 Bratislava, Slovenská republika, IČO: 51061210, Živnostenské oprávnenie vydal OU-BA-OZP1-2017/078362-2, číslo živnostenského registra 110-259914, ako poskytovateľ telefonickej a e-mailovej podpory.
Osobné údaje sú spracúvané počas trvania záručnej lehoty zakúpeného tovaru.

d. Uplatňovanie nárokov spoločnosti Necto

Spoločnosť Necto spracúva na účely uplatňovania nárokov spoločnosti Necto nasledovné údaje: údaje uvedené v zmluvách so zákazníkmi a dodávateľmi, údaje uvedené v reklamáciách, údaje potrebné na podanie žaloby spoločnosťou Necto, údaje uvedené v žalobe proti spoločnosti Necto, údaje uvedené v záznamoch o krádežiach, údaje vedené v účtovníctve a iné údaje potrebné v súvislosti s prípadným uplatňovaním nárokov alebo hájením záujmov spoločnosti Necto.
Účelom spracúvania týchto osobných údajov je oprávnený záujem prevádzkovateľa a právnym základom spracúvania je článok 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR. Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Necto je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov spoločnosti Necto. Oprávneným záujmom spoločnosti Necto je pritom ochrana jej majetku ako aj ochrana proti nedôvodnému uplatňovaniu nárokov voči spoločnosti Necto.
Príjemcom osobných údajov sú nasledovné osoby:
• súdy, orgány verejnej správy, právni zástupcovia, daňoví poradcovia a iní odborní poradcovia ako prevádzkovatelia.
Osobné údaje sú spracúvané počas doby vedenia súdneho sporu a počas premlčacej lehoty počas ktorej môžu byť voči spoločnosti Necto uplatňované nároky alebo počas ktorej si spoločnosť môže uplatniť svoje vlastné nároky.

e. Plnenie zákonných povinností spoločnosti Necto

Spoločnosť Necto spracúva osobné údaje uvedené v písm. a) až d) na účely plnenia zákonných povinností spoločnosti Necto.
Právnym základom spracúvania je článok 6 ods. 1 písm. c) Nariadenia GDPR (napr. zákon o účtovníctve, zákon o dani z pridanej hodnoty, zákon o dani z príjmov, zákon o ochrane spotrebiteľa, zákon o archívoch a registratúrach). Spracúvanie osobných údajov spoločnosťou Necto je nevyhnutné na účely plnenia zákonných povinností spoločnosťou Necto.
Príjemcom osobných údajov sú nasledovné osoby:
• daňoví poradcovia, audítori, súdy a orgány verejnej správy ako prevádzkovatelia.
Osobné údaje sú spracúvané počas doby vyžadovanej príslušným právnym predpisom.

3. Práva dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo podať návrh na začatie konania na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, ak sa domnieva, že je priamo dotknutá na svojich právach ustanovených Nariadením GDPR alebo príslušnými právnymi predpismi.
Dotknutá osoba má voči prevádzkovateľovi právo (i) požadovať prístup k osobným údajom, (ii) na opravu osobných údajov, (iii) na vymazanie osobných údajov, (iv) na obmedzenie spracúvania osobných údajov, (v) právo na prenosnosť osobných údajov a (vi) právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov. Tieto práva si dotknutá osoba môže uplatniť kontaktovaním spoločnosti Necto:
a) písomne zaslaním listu na adresu sídla spoločnosti s uvedením mena a priezviska zodpovednej osoby pod názvom spoločnosti,
b) elektronicky zaslaním e-mailu na vyššie uvedenú e-mailovú adresu alebo
c) telefonicky na vyššie uvedenom čísle.
d). Príslušné právne predpisy
Príslušným právnym predpisom je najmä Nariadenie GDPR, aplikovateľný zákon o ochrane osobných údajov v účinnom znení a ostatné aplikovateľné všeobecne záväzné právne predpisy.

 

24pay

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info